AP Vojvodina i Fond za razvoj ponovo dokapitalizovali RBV

Bez autora
Sep 26 2012

Novosadska Razvojna banka Vojvodine (RBV) objavila da je sprovela novu emisiju običnih i preferencijalnih akcija, pa je kapital ove banke ojačan za dodatnih 1,6 milijardi dinara. Emitovano je 44.805 komada običnih akcija nominalne vrednosti 4.910 dinara, kao i 277.715 komada preferencijalnih zamenjivih akcija, iste nominalne vrednosti. Ove nove emisije akcija izvršene su u skladu sa odlukom skupštine Razvojne banke Vojvodine održane 19. septembra o izdavanju običnih akcija i preferencijalnih akcija sa pravom konverzije u obične. Ove emisije akcija namenjene su bile poznatom investitoru te je obične akcije u potpunosti upisala i platila AP Vojvodina, dok je preferencijalne akcije kupio Fond za razvoj AP Vojvodine. Obične akcije Razvojne banke Vojvodine zabeležile su drastičan pad vrednosti od početka godine od 63,5 posto, a njihova trenutna vrednost iznosi 420 dinara.

AP Vojvodina i Fond za razvoj ponovo dokapitalizovali RBVNovosadska Razvojna banka Vojvodine (RBV) objavila da je sprovela novu emisiju običnih i preferencijalnih akcija, pa je kapital ove banke ojačan za dodatnih 1,6 milijardi dinara.

Kako je saopštila ova banka putem Beogradske berze, emitovano je 44.805 komada običnih akcija nominalne vrednosti 4.910 dinara, kao i 277.715 komada preferencijalnih zamenjivih akcija, iste nominalne vrednosti.

Ove nove emisije akcija izvršene su u skladu sa odlukom skupštine Razvojne banke Vojvodine održane 19. septembra o izdavanju običnih akcija i preferencijalnih akcija sa pravom konverzije u obične.

Ove emisije akcija namenjene su bile poznatom investitoru te je obične akcije u potpunosti upisala i platila AP Vojvodina, dok je preferencijalne akcije kupio Fond za razvoj AP Vojvodine.

Obične akcije Razvojne banke Vojvodine zabeležile su drastičan pad vrednosti od početka godine od 63,5 posto, a njihova trenutna vrednost iznosi 420 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik